#fitgirl #foodie #fit #fitgirlsprogress #letsgethealthy

Zomaar een paar quotes die ik dagelijks voorbij zie komen op instagram. En stiekem ben ik daar best gevoelig voor. Want wie wil er nu niet helemaal strak in bikini kunnen? Precies, en dat wil ik dus ook. Dus volg ik verschillende instagramaccounts van fitgirls die echt als een speer afvallen en helemaal strak in hun velletje zitten. En nog in een relatief korte tijd ook. Jeetje, dat wil ik helemaal!

En dus ben ik, net als de rest van Nederland denk ik, het nieuwe jaar ook begonnen met een goed voornemen. Of nouja, dat had ik uiteraard al langer, maar zo'n nieuw jaar zorgt er altijd weer voor dat je weer even met je neus op de feiten wordt gedrukt. En dus beginnen we weer met gezond eten. En tsja, dan zijn die instagram accounts stiekem toch handig. Want wat kan ik eten? Wat kan ik thuis voor oefeningen doen? En natuurlijk motiveren de foto's ook wel. 

Dus ben ik weer begonnen met gezond eten en sporten. Niet dat ik kilo's kwijt moet. Maar dat strakke bikinivelletje klinkt me geweldig in de oren eigenlijk! De 80-20 regel is voor mij wel een goede, 80% van de tijd op je eten letten en 20% eventjes iets minder. En dat betekent dus af en toe een kitkat (laat ik nu net een compleet pakket vol met kitkat gewonnen hebben, dus dat is nog verdomd lastig ook!), op vrijdag gewoon een pistoletje bij de lunch en in het weekend op stap toch gewoon dat biertje of shotje. En uiteraard elke dag oefeningen.

Ik merk dat ik het lastig vind om mezelf naar de sportschool te slepen en om 3 keer in de week te gaan hardlopen vind ik het echt te koud, dus dan maar zelf oefeningen doen. Met mijn kettlebell en matje in de aanslag doe ik allerlei oefeningen gevonden op youtube of, hoe kan het ook anders, instagram. En dat gaat redelijk. Deze workout vind ik echt super makkelijk en je verbrand er ook nog eens veel calorieën mee, ideaal dus als je een keer flink gezondigd hebt! Ik ben me nu zelfs ook aan het oriënteren op een (tweedehands) crosstrainer, zodat ik thuis toch wat cardio kan doen.

En verder: volhouden, volhouden, volhouden! Dat geldt eigenlijk voor alles. Als je iets echt wilt, dan lukt het ook. Maar dat betekent volhouden, discipline hebben en vooral tegen iedereen zeggen waar je mee bezig bent zodat je niet continu taart en ander lekkers aangeboden krijgt. Want jeetje, wat is het moeilijk om dat lekkers af te slaan. En suiker is verslavend, dus dat maakt het nog veel moeilijker. En zeker voor mij als kitkat-verslaafde. Lang leve die 20%! Tips om minder suiker binnen te krijgen vind je hier.

Hoe dan ook, naast een nieuwe uitdaging op het werk, heb ik nog een uitdaging lopen. Toch even iets gezonder gaan eten en wat strakker gaan worden. Gaat vast lukken! Toch?!