Be Happy!

Het is bijna kerst en er is weinig waar ik gelukkiger van wordt. Dus terwijl ik de lichtjes van de kerstboom in mijn ooghoek zie, de kaarsjes aan zijn, een kopje thee dampend naast me staat, en mijn katje naast me ligt, is er weinig wat ik nog nodig heb om gelukkig te zijn.

En toch heb ik het artikel op DutchCowboys uitgebreid gelezen. Want 20 simpele tips om gelukkig te worden, of misschien wel te blijven, lijkt me mooi meegenomen! En er staan best wat dingen tussen waar ik iets aan heb en ook zeker iets mee ga doen.

'Sit in silence for at least 10 minutes a day': In Valencia heb ik elke dag de tijd genomen om lekker te gaan lunchen met een kopje koffie, in het zonnetje, met mijn telefoon weggestopt in mijn tas. Zonnebril op en genieten van het zonnetje en de langslopende mensen. En dat was heerlijk! En ik weet het, hier is de zon ver te zoeken (ook al kunnen we bijna zonder jas naar buiten op 19 december, maar toch, het is niet hetzelfde) maar toch zou je hie echt tijd voor moeten maken. Tijd voor jezelf, in deze toch al hectische samenleving, is zo waardevol.

'However good or bad a situation is, it will change': En dat is zo ontzettend waar. Een vervelende situatie lijkt soms uitzichtloos, maar ik denk echt dat, zoals Cruijf al zei (die man is zo gek nog niet hoor..) 'elk nadeel heb z'n voordeel'. Achteraf bekeken levert een vervelende situatie zoveel inzichten op en zie je waar het fout is gegaan, en wat er beter moet gaan. Leer hier dan ook van! En het komt uiteindelijk allemaal goed, de ene keer duurt dat alleen net iets langer dan de andere keer, helaas. Maar dat het goedkomt is zeker, one way or the other! So be happy!